Foto af Evani Vilhelm Lorentzen og familie. Udlånt af familien. © All rights reserved

Find dine rødder!

Har du slægtninge, der har boet i København mellem 1890 og 1923? Så har du gode muligheder for at finde dem i Politiets registerblade. For på den tid fungerede politiet som vore dages Folkeregister. Derfor kan du i registerbladene finde oplysninger om, hvor og hvornår dine københavnske slægtninge er født, hvad de har levet af, hvor de har boet – og måske andet. Prøv selv!

 

Søg i databasen

 

More Info

Prøv den nye søgning

En ny søgefunktion på Københavns Stadsarkivs hjemmeside gør det muligt at søge en person i Politiets registerblade og de københavnske begravelsesprotokoller samtidig.

 

En søgning til flere kilder

Vi har samlet de indtastede kilder fra Københavns Stadsarkivs samlinger – hvor det er muligt at søge i selve kildens indhold - i samme søgefunktion.
Den nye søgning rummer foreløbig tre kilder:

  • Politiets registerblade 1890-1923 (stort set færdigtastet)
  • Begravelsesprotokoller 1861-1912 (under indtastning)
  • Erindringer ca. 1890-2017 (under indtastning/OCR behandling)

De tre kilder var før spredt på tre forskellige søgesider. Søgningen vil derfor gøre det lettere for dig, der leder efter en bestemt københavner i din slægt.

Find den nye søgning her

Læs mere om den nye søgning her

 

Nye muligheder med den nye søgning

For dig der er vant til at bruge søgningen her på www.politietsregisterblade.dk er der flere fordele ved den nye søgning:

  • Alle resultater kommer med – også ved store søgeresultater.

  • Både bi- og hovedpersoner på et registerkort, har sin egen post. Det betyder at hvis du leder efter en person, der udelukkende eller også optræder som biperson på andre personers registerkort, vil personen være lettere at finde. Der er link mellem de forskellige personer.

  • Det er blevet lettere at arbejde med store søgeresultater, idet du nu kan filtrere din resultatliste efter forskellige parametre. Har du fx skrevet ’Jens Hansen’ i fritekstsøgning og fået rigtig mange resultater, kan du hurtigt præcisere dit resultatet ved at vælge, at du kun vil se de personer, der er født mellem fx 1850-60, bor i Adelgade og er arbejdsmænd. Du kan med andre ord filtrere på bla. fødselsår, adresse/gade og erhverv. 

  • Den avancerede søgning ligner meget den du kender herfra siden. Men den er blevet lidt mindre kompliceret, idet listen af valgmuligheder er blevet mindre, således at felter, der udelukkende bruges i sammenhæng med indtastning og fejlretning ikke figurerer.

 

Feedback

Vi vil fortsat forbedre og udvikle den nye søgning. Både ved at arbejde med selve funktionen og designet, men også ved at tilføje flere kilder, når det er muligt.

Den ’gamle’ søgning her på www.politietsregisterblade.dk vil køre en periode endnu, men vil på sigt blive lukket ned.

Du er velkommen til at skrive til os, hvis du oplever noget, der ikke virker, noget du undrer dig over, eller har forslag til forbedring. Vi kan ikke love at vi kan realisere dine forslag, men vi vil bestemt tage det med i overvejelserne.

Gå til kontakt

Nyheder

prov-den-nye-sogningPrøv den nye søgning En ny søgefunktion på Københavns Stadsarkivs hjemmeside gør det muligt at søge en person i Politiets registerblade og de...
lukket-for-brugeroprettelserKære interesserede bruger Vi har lukket for brugeroprettelser på Politiets registerblade, fordi det indtastningsarbejde, der er tilbage kun er for...

 

 

Seneste nyt fra forum

Hvem er på?

Vi har 1262 gæster og 2 medlemmer online

footer-logo

Københavns Stadsarkiv

Københavns Rådhus, 1599 Kbh.V
Tlf: 33 66 23 70  |  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  |  facebook