Brug og rettigheder

Vilkår for brugerdeltagelse og privatlivspolitik


Her kan du læse hvilke regler, der gælder for deltagelse på politietsregisterblade.dk, samt hvilke data, der registreres om dig som bruger og hvordan disse data behandles.

Sidst opdateret 28. juni 2018

 

Regler for deltagelse
Som bruger skal du overholde reglerne for god dialog på brugerforum.
Brugerne skal overholde reglerne for indtastning beskrevet under de forskellige indtastningsvejledninger.
Københavns Stadsarkiv forbeholder sig ret til at blokere brugere, der ikke overholder reglerne.

 

Brug af personoplysninger
Du kan ikke længere oprette dig som bruger på politietsregisterblade.dk


Har tidligere oprettet dig som bruger, men ikke været logget ind på politietsregisterblade.dk i 2017 eller 2018 er dine brugeroplysninger slettet og indlæg i brugerforum anonymiseret.


Er du aktiv bruger at politietsregisterblade.dk har vi registreret følgende oplysninger om dig: Navn, brugernavn og email.
Du kan yderligere vælge at oploade et billede, samt tilføje en kort beskrivelse af dig selv.
Vi registrerer hvad du indtaster/transskriberer, samt, hvornår du er logget ind og hvor mange gange, du har logget ind. Derudover gemmes dine indlæg på forum.


Oplysningerne bruges til at dokumentere hvor stor brugerdeltagelsen er på politietsregisterblade.dk
Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser. Udleverer vi data til 3. part i forbindelse, med sådanne typer undersøgelser, vil det ske i anonymiseret form.


Registrering af dine oplysninger baserer sig på dit samtykke. Du kan til enhver til trække dit samtykke tilbage og dermed få slettet dine brugeroplysninger ved at skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Samtykket gives i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

 

Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig på politietsregisterblade.dk, skal du rette henvendelse til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret.


Politietsregisterblade.dk drives af Københavns Stadsarkiv, Københavns Rådhus, 1599 København V. Dataansvarlig er Elisabeth Bloch, Københavns Stadsarkiv Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Sletning af dine brugeroplysninger
Så længe du er aktiv på politietsregisterblade.dk gemmer vi dine oplysninger.
Hvis du ikke har logget ind i 5 år slettes dine oplysninger, men dine bidrag fx i form af indtastninger/transskriptioner vil blive gemt.
Ønsker du at få slettet dine oplysninger, skal du rette henvendelse til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge Databeskyttelsesforordningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi opbevarer dine personlige oplysninger i it-systemer med kontrollerede adgangsforhold, og vi håndterer dine brugeroplysninger forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" øverst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

 

Vilkår for metadata, der tilføjes af brugere
De metadata - dvs. indtastninger/transkriptioner af registerblade - som du som bruger indtaster, tilhører Københavns Stadsarkiv. Som bruger har du ingen rettigheder i forhold til de metadata, du bidrager med.
Københavns Stadsarkiv stiller til metadata gratis til rådighed for offentligheden på kbharkiv.dk og gemmer metadata for eftertiden, så den også i fremtiden kan anvendes at fx forskere og studerende.
Københavns Stadsarkiv kan bruge metadata frit på alle tænkelige platforme, både digitalt og analogt. Ønsker evt. 3. part at bruge metadata, fx i form at udlevering af dataset eller via et API, kan de ske under licensen CC-BY-NC, som betyder at metadata må bruges frit, men ikke til kommercielle forhold og at Københavns Stadsarkiv skal krediteres. Hvornår et brugsønske er kommercielt vurderes af Københavns Stadsarkiv.
Københavns Stadsarkiv forbeholder sig ret til at rette i de tilføjede metadata.

 

Du er velkommen til

  • frit at citere fra materialet, når kilden www.politietsregisterblade.dk anføres
  • printe materiale ud til eget brug, men ikke bruge det i kommercielt øjemed

 

Andre hjemmesider må gerne linke til denne hjemmeside. Men links må ikke udformes, så politietsregister­blade.dk bliver en del af en anden hjemmeside, med mindre det er godkendt af Københavns Stadsarkiv.

 

De benyttede fotos er beskyttet af fotografernes og andres ophavsret.

footer-logo

Københavns Stadsarkiv

Københavns Rådhus, 1599 Kbh.V
Tlf: 33 66 23 70  |  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  |  facebook