FAQ - Spørgsmål og svar

Find dit spørgsmål under en af disse kategorier:

 

 


 

Spørgsmål til søgning

 

 Hvordan søger jeg?


Svar:
 Skriv de søgeord, du kender, i søgefeltet på forsiden. Det kan f.eks. være én eller flere af følgende oplysninger: fornavn, efternavn, fødselsdato, stilling eller en adresse. Læs mere om hvordan du søger i Søgevejledningen ved at klikke her!

 

 

Hvem kan jeg finde i Politiets registerblade?

 

Svar: I registerbladene kan du finde københavnere over 10 år. Eget registerblad har personer over 14 år. Ved ægteskab overføres kvinden til mandens registerblad, hvor også børn i alderen 10-14 år bliver opført. Børn under 10 år bliver ikke registreret.

 

 

Hvilket område dækker Politiets registerblade?


Svar:
Registerbladene omfatter borgere i Københavns Kommune i perioden 1890-1923. I 1901/1902 indlemmes Brønshøj, Valby og Sundbyerne i Københavns Kommune. 

 

 

Findes der ikke registerblade for andre dele af Danmark?

 

Svar: Nej, der findes ikke noget tilsvarende register for andre kommuner, før folkeregistrene oprettes i 1923.

 

 

Hvad gør jeg, når jeg ikke kan finde en person?

Svar:
 Der kan være enkelte personer, der ikke har haft noget registerblad eller hvis blad er bortkommet. Der kan være nogle blade, der af forskellige grunde ikke er digitaliseret. Det bliver de løbende, når fejlen opdages. 

 

 

Jeg kan ikke læse skriften på registerbladet – hvad gør jeg?

Svar:
Spørg om hjælp på Forum. Vær opmærksom på, at du skal være oprettet som bruger for at stille spørgsmål her. Opret dig som bruger ved at klikke her!

 

 

Hvad betyder udtrukket?

Svar: ’
Udtrukket’, ’Frameldt’, ’Flyttet’ eller ’Udgår’ er begreber, der ofte optræder i registerbladene. De betyder, at personen er fraflyttet adressen. Politiet tjekker med mellemrum oplysningerne med deres mandtalslister. Findes en borger ikke på mandtalslisterne, bliver det noteret på registerbladet med et af disse begreber.

 

 

Hvad betyder forkortelserne?

Svar:
Der anvendes mange forkortelser i registerbladene. Se en liste over dem her!

 

 

Kan jeg stole på oplysningerne?

Svar:
 Der kan være forkerte oplysninger på registerbladene: navne kan være stavet forkert, fødselsåret kan være forkert, en ægtefælle kan være registreret som datter el. lignende. Du må gerne rapportere sådanne fejl. Se "Fejl, rettelser og indtastning" nedenfor.

 

 

Jeg har fundet en slægtning – hvordan kommer jeg videre herfra?

Svar:
 Det afhænger af, hvilke oplysninger, du ønsker at finde. Du kan hente inspiration i Københavns Stadsarkivs Wiki. Kommer dine slægtninge til København fra andre dele af landet, kan du se på Statens Arkivers hjemmeside om slægtsforskning.

 

 


 

Fejl, rettelser og indtastning

 

 

Jeg har fundet en fejl i registerbladene – hvad gør jeg?

Svar
: For at melde en fejl skal du oprette dig som bruger. Klik her!. Når du er oprettet og logget ind, kan du rapportere fejlen i feltet nederst til højre i skærmbilledet, hvor registerbladet vises. Vælg fejltype og tilføj din kommentar. Klik derefter på knappen: "Rapporter fejl". Læs mere om fejlrapportering her!
Hvis du ikke vil oprette dig som bruger, kan du sende en mail, se under Kontakt.

 

 

Jeg har supplerende oplysninger om en person – hvad gør jeg?

Svar:
Vi registrerer kun de oplysninger, der fremgår af registerbladet. Har du en spændende historie om en person fra registerbladene, kan du fortælle om det på Forum.

 

 

Hvordan kan jeg indtaste?

Svar: 
For at indtaste skal du være oprettet som bruger. Når du er oprettet og logget ind skal du læse indtastningsvejledningen, derefter kan du gå i gang med at taste ved at trykke på 'Indtast nu' under 'Min side'. Du kan klikke under 'Indstillinger' og vælge den station og rulle, som du gerne vil taste på. Når du så trykker 'Indtast nu' fra 'Min side', får du automatisk det først kommende ikke komplet registreret blad for den station og filmrulle. Der er meget hjælp at hente ved at stille spørgsmål på Forum. Spørg altid, hvis du er i tvivl!

 

 


 

Spørgsmål til Login

 

 

Jeg har glemt min adgangskode - hvad gør jeg?


Svar:
 
I log-in-boksen i nederste højre hjørne skal du klikke på symbolet med nøglen og spørgsmålstegnet. Herefter skal du indtaste din mailadresse i feltet og trykke på 'Indsend'. Du vil nu modtage en mail med et kendetegn. Bemærk at det IKKE er din nye adgangskode, men et kendetegn, som du skal indsætte i et nyt felt, der kommer, når du følger linket i mailen. Herefter kan du vælge en ny adgangskode. Følg derefter vejledningen.

 

 

Mit brugernavn er allerede i brug, når jeg vil oprettet en brugerkonto – hvad gør jeg?

Svar:
Vælg et andet brugernavn. Hvis du allerede er oprettet som bruger med den angivne email, så kan du bede om at få brugernavnet tilsendt igen. I log-in-boksen i nederste højre hjørne skal du klikke på symbolet med torsoen og spørgsmålstegnet. Herefter skal du følge vejledningen.

  

 

Jeg vil gerne ændre mit brugernavn – hvad gør jeg?

Svar
: Skriv en mail til os og angiv, hvilket nye brugernavn, du vælger. Send en mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 


 

Tekniske spørgsmål

 

 

Jeg kan ikke se siden i min browser – hvad gør jeg?

Svar:

Siden er optimeret til Internet Explore 8.0 og nyere versioner, Google Chrome, Mozilla Firefox og Safari. Andre browsere kan have problemer med at vise dele af siden. Hvis du oplever problemer, bedes du kontakte os pr Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Husk at anføre hvilken browser, du anvender, og hvordan du oplever fejlen. Vedhæft gerne skærmebilleder af fejlbeskeder mv.

 

 

 


 

 

Hvor stammer forside billederne fra?

 

Svar: De anvendte billeder er venligst stillet til rådighed af brugerne. Læse mere om de enkelte billeder her!

 

 

Hvordan sætter jeg et link til et registerblad ind på Forum?

 

Svar: 

Gå ind på det relevante registerblad, som du gerne vil henvise til. Øverst på siden finder du browserfeltet (hvorfra alle søgninger foretages). Klik i feltet, så hele teksten bliver blå. Højreklik med musen og vælg "Kopier". Gå til Forum og klik med musen dér, hvor du gerne vil henvise til registerbladet. Højreklik med musen og vælg "Sæt ind".  

 

Kan jeg få adgang til data på politietsregisterblade.dk?

 

Svar: 

Ja! Vi har stillet en API til rådighed som alle frit kan benytte. Se mere om API'en her.

Hvis du har mere specifikke behov, og eksempelvis vil lave statistiske undersøgelser, kan vi levere et dataudtræk. Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mere information.

 

Hvordan bliver jeg superbruger?

 

Svar: En gruppe på omkring 20 indtastere er superbrugere. Det betyder de fx rette fejl og inddrages i projektet planlægning mv. Læs om hvordan du kan blive superbruger her.

 

 


 

Har du ikke fået besvaret dit spørgsmål? Skriv det på Forum eller i en mail, se kontakt her!

footer-logo

Københavns Stadsarkiv

Københavns Rådhus, 1599 Kbh.V
Tlf: 33 66 23 70  |  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  |  facebook